Joris Nieuwenhuis wint spannende tweestrijd met Cameron Mason

BELGA PHOTO DAVID PINTENS
BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Joris Nieuwenhuis en Cameron Mason maakten er een spannende wedstrijd van in De Schorre in Boom. Nieuwenhuis nam al in de tweede ronde het heft in handen en de Brit Mason was de enige die hem nog kon bedreigen. De Nederlander bleef autoritair aan de leiding rijden en maakte geen fouten, ook al bleef Mason tussen de 6 en 12 seconden hangen de hele wedstrijd lang.

Thibau Nys tekende voor de hole shot op de terreinen van Tomorrowland. Jens Adams nam meteen de leiding over en pakte zelfs meteen enkele seconden voorsprong op de rest van het pak. Thibau Nys maakte indruk op de flanken van de Deltahelling in De Schorre en vatte de ontsnapte Adams terug bij de lurven. Zijn Baloise – Trek ploegmaat Joris Nieuwenhuis profiteerde van Nys’ werk, nam het commando over en zette zijn concurrenten onder druk.

De Britse Cameron Mason kon dankzij zijn technische capaciteiten een ontketende Nieuwenhuis binnen schot houden. Thibau Nys, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout moesten al in het eerste wedstrijdkwart meer dan een halve minuut prijsgeven. Thijs Aerts en Niels Vandeputte haakten hun wagonnetje aan bij dit trio in de strijd om de derde plaats. In deze groep kregen we regelmatige positiewissels, terwijl Mason de Nederlandse leider binnen schot hield.

De twee kemphanen maakten er een enorm spannende wedstrijd van. Cameron Mason kwam nooit aansluiten bij Joris Nieuwenhuis, maar speelde wel enkele ronden jojo tussen 6 en 12 seconden achterstand. Elke ronden was het voor het publiek en de kijkers seconden tellen. Mason was met zijn lichtgewicht in het voordeel op de steile stroken bergop, rouleur Nieuwenhuis maakte dan weer verschil op de rechte stukken op de power. De Nederlander bleef foutloos en kon het overwicht behouden in dit spannende duel. Eli Iserbyt had ondertussen zijn laatste twee concurrenten voor de derde plaats, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout, achtergelaten.

Winnaar Nieuwenhuis won zijn tweede Superprestige wedstrijd op rij: “Er is maar één verklaring voor deze successen en dat is dat mijn onderrug het momenteel goed houdt. Ik voelde de eerste ronde al dat ik heel goed was en het viel wat stil. Ik heb meteen gekozen om mijn eigen tempo en mijn eigen lijnen te gaan rijden.”

Tweede Cameron Mason verblijft vlakbij het parcours als hij in België is: “Ik ben te voet naar de wedstrijd gekomen en het was een zeer mooie wedstrijd. Ik heb alles gegeven en het was leuk om er zo’n spannende strijd van te maken. Ik kon niet op voorhand trainen want kwam hier gisteravond pas terug aan, maar ik doe hier regelmatig mijn looptrainingen op De Schorre.”

Eli Iserbyt, leider in het klassement, kon een goede zaak doen: “In het begin zag ik dat Joris en Cameron zeer sterk waren. Ik zag dat ik niet meteen kon volgen en heb dan al snel de klik gemaakt naar de wereldbeker van morgen. Het parcours is hier super mooi, technisch en lastig, maar geprobeerd om niet te veel risico’s te nemen.”

Deel dit bericht